Web Analytics Made Easy - Statcounter

شهر «ادلب» سوریه پس از حمله گسترده ارتش این کشور و سیطره بر مناطق اطراف آن٬ در یک‌قدمی آزادسازی بوده و بازیگران منطقه‌ای آن هریک به طریقی و به میل یا اجبار در این دستاورد نقش دارند. ۱۰ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۷:۴۹ بین الملل آسیای غربی نظرات - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از رای الیوم ارتش عربی سوریه بعد از بازپس‌گیری بیش از 30 منطقه و روستا در منطقه «ریف» در جنوب ادلب و سیطره کامل بر شهر «معره نعمان» تنها چند کیلومتر تا رسیدن به قلب ادلب فاصله دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نقش روسیه در این عملیات نظامی و افزایش پوشش هوایی مناسب برای نیروهای سوریه٬ در کنار بمباران مواضع گروه‌های مسلح موجود در ادلب٬ در تحقق این دستاورد بسیار پررنگ بود و طبق تاکید منابع رسمی روسیه٬ این نقش تا بازگرداندن کامل شهر ادلب به حاکمیت دولت سوریه و نابودی تروریست‌های موجود در آن ادامه خواهد داشت.

حمله به ادلب چندین بار به دلیل درخواست ترکیه مبنی بر اعظای مهلت بیشتر برای اعمال «توافق سوچی» میان روسیه و ترکیه درباره ادلب٬ به تعویق افتاد. طبق این توافق مقامات ترکیه قرار بود سایر گروه‌های مسلح را در این منطقه از لیست تروریسم خارج کرده و ادلب را به طور رسمی به دمشق بازگردانند؛اما عدم موفقیت این مقامات در عمل به تعهداتشان یکی از بارزترین دلایل اعطای چراغ سبز به ارتش سوریه و هم‌پیمان روسی آن برای شروع یک حمله گسترده به این شهر بود.

طبق نظریه‌ای که منابع نزدیک به دولت سوریه در شبکه‌های اجتماعی منتشر کرده‌اند٬ مقامات ترکیه پس از رسیدن به توافق با دولت سوریه تحت نظارت روسیه که پس از دیدار «علی مملوک» رئیس دفتر امنیت ملی جمهوری عربی سوریه و «حقان فیدان» رئیس دستگاه اطلاعاتی ترکیه در موسکو صورت گرفت٬ انجام شد و طبق آن ترکیه ماموریت نابودی تروریست‌ها در ادلب را به ارتش سوریه و روسیه واگذار کرد٬ از این حمله حمایت کردند.

البته ما صحت و سقم این نظریه را نمی‌دانیم٬ اما قابل توجه است که این حمله تنها چند روز بعد از دیدار میان طرف سوری و ترکیه‌ای صورت گرفت؛ این به معنای آن است که ترکیه روابط پایدار با روسیه را به این روابط با گروه‌های تروریستی و یا گروه‌هایی که به گفته آن در لیست تروریسم قرار نمی‌گیرند ترجیح داد.

اما «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهور ترکیه در گفتگو با روزنامه‌نگاران ترکیه که در مسیر بازگشت از آفریقا در هواپیما همراه او بودند اعلام کرد که چیزی به نام «توافق سوچی» و یا «روند آستانه» وجود ندارد و باید مجددا آن را احیا کنیم؛ چرا که روسیه تاکنون به هیچ یک از این توافق ها عمل نکرده است. این اظهارات اردوغان همه را شوکه کرد.

ارتش سوریه 2 شهرک راهبردی را در جنوب شرقی ادلب آزاد کردارتش سوریه «معره النعمان» در ادلب را از لوث تروریست‌ها پاکسازی کردورود ارتش سوریه به شهر راهبری «معره النعمان» در ادلبمصاحبه|کارشناس نظامی سوری: تروریست‌های ادلب زمین‌گیر شدند/ تداوم عملیات تا سرکوب کامل تروریست‌ها

انتقال گروه‌های مسلح از سوریه به لیبی برای جنگ در کنار دولت وفاق ملی این کشور٬ وجود یک معامله میان ترکیه و روسیه را همانطور که گفتیم تایید می‌کند. این موضوع همچنین تاکید می‌کند که اردوغان تصمیم گرفته تا در وهله اول برای جلوگیری از هرگونه درگیری با روسیه٬ از ادلب بگذرد و همچنین او فهمیده که ترکیه با ورود به هرگونه درگیری در این راستا بازنده است و نیز ادلب متعلق به سوریه بوده و بازپس گیری آن به هر طریقی یک ماموریت قانونی برای ارتش سوریه به شمار می‌آید.

پس گرفتن ادلب برای دولت سوریه به مرور زمان صورت می‌گیرد؛ چراکه روحیه گروه‌های مسلح موجود در آن٬ با سرعت حمله ارتش سوریه به شهر معرّة نعمان و سیطره بر مناطق اطراف آن٬ نزیک به مرحله فروپاشی است.

انتهای پیام/

R36346/P/S8,90/CT10

منبع: تسنیم

کلیدواژه: گروه های مسلح ارتش سوریه تروریست ها دولت سوریه بین الملل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۷۱۶۸۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مسکو در بزنگاه تصمیم درباره اردوغان

اگر اردوغان و ترکیه همواره با دلالی در سیاست خارجی، موقعیت خود را پیش برده‌اند، پوتین و روسیه نباید در سراب یک توهم تحقق‌ناپذیر یا سیاست مرحله‌ای، خوراک سیاست‌های ترکیه می‌شدند.

به گزارش مشرق، هادی محمدی طی یادداشتی در روزنامه جوان نوشت: در کمتر از ربع قرن که اردوغان و حزب رفاه بر ترکیه حاکم شده‌اند، کیش شخصیت وی در سیاست خارجی ترکیه برجسته‌تر از قبل تجلی یافته است. اگرچه در ظاهر این‌گونه است که ترکیه در مقابل برخی سیاست‌های غربی گردن‌کشی کرده و در ۲۰۰۴ به نیروهای امریکایی برای حمله و اشغال عراق اجازه عبور نداده، ولی به تدریج روشن شد که رویای امپراتوری‌خواهی اردوغان و عثمانی‌گری وی که عمدتاً دارای شاخص‌های منافع شخصی است، جوهره رفتارهای سیاست خارجی ترکیه بوده است. جنگ تروریستی نیابتی در سوریه هم تأکید دیگری از این رفتار است و رقابت در جایگاه محوری اداره جنگ ویرانگر تروریستی با عربستان و امارات یا بعدها با مصر، یکباره افول و دشواری و چالش‌های حکمرانی در ترکیه را نشان داد.

نگاه امریکا به دیگر بازیگران خرد منطقه‌ای برای ریز پروژه‌های غرب آسیا، اردوغان را در بازی پیچیده‌ای قرار داد تا همزمان و ضمن حفظ بنیان‌های روابط با صهیونیست‌ها و امریکا و غرب، بازی با روسیه را به عنوان متعادل‌کننده فشارها شروع کند. اردوغان با ساقط کردن هواپیمای روسی در شمال غرب سوریه و ترور سفیر روسیه در استانبول، با انعطاف مقابل پوتین و عذرخواهی از روسیه، روابط پرشتاب با روسیه به ثمره مناسبات تجاری قریب ۷ میلیارد دلاری رسید. روسیه و پوتین وسوسه بی‌طرف کردن ترکیه در ضلع جنوبی خاک خود با ناتو را داشتند. اردوغان نیز برای مقابله با فشارهای اقتصادی غرب و صهیونیسم بین‌الملل و کشورهای عربی، پیوندهای همکاری در انرژی، روابط بانکی، تجاری و سیاسی و گاه امنیتی را قوت بخشید. اگر اردوغان و ترکیه همواره با دلالی در سیاست خارجی، موقعیت خود را پیش برده‌اند، پوتین و روسیه نباید در سراب یک توهم تحقق‌ناپذیر یا سیاست مرحله‌ای، خوراک سیاست‌های ترکیه می‌شدند.

ترکیه در جنگ اوکراین به جز پیوندهای ناشی از عضویت در ناتو و پیوند ریشه‌های حکمرانی ترکیه با غرب یا آنچه از دلبستگی و تعهدات به صهیونیسم جهانی راجع به اردوغان گفته می‌شود، با نگاه تاریخی به ترک‌های کریمه، به سیطره روس‌ها بر جزیره کریمه مشکل دارد و همانگونه که در توهم تاریخی عثمانی‌گری دنبال بخش بزرگی از عراق است، به بهانه ترکمن‌ها و پ. ک. ک، هم در عراق مداخله می‌کند و هم سهم بزرگی از تجارت یا سرقت نفت شمال عراق و ارسال به اسرائیل را سامان می‌دهد و به دنبال سهم خواهی از تحولات ناشی از جنگ روسیه و غرب در اوکراین است و نوای ترک‌های کریمه را هر از گاهی مطرح می‌کند. اردوغان می‌داند که دایره‌ای از یهودیان وفادار به پوتین، مأموریت دور زدن تحریم‌های مالی و بانکی غربی برای روسیه را به عهده دارند و در بازرگانی تجار نیز، بخشی از تکیه‌گاه مالی و بانکی تجار و طرف‌های رسمی روسیه از طریق ترکیه است و با همین ارزیابی اکنون سخت‌گیری در مسائل بانکی و مالی و مسدود کردن حساب‌های مالی روسیه و تجار روس را آغاز کرده و با عزم جدیدی وارد معرکه اوکراین شده و هماهنگ با خیز ناتو برای نقش‌آفرینی علنی در جنگ اوکراین، ترکیه هم که مهم‌ترین پتانسیل نیروی زمینی ناتو است، چراغ سبز خود را با قرارداد ساخت پهپادهای بیرق‌دار در اوکراین نشان داده است و سیطره روسیه بر کریمه را نمی‌پذیرد. او بر یکپارچگی اوکراین در حالی تأکید می‌کند که غربی‌ها پذیرفته‌اند بخشی از اوکراین را باید به روس‌ها واگذار کنند.

شاید مواضع تند اخیر ترکیه و اردوغان در قفقاز نیز که روسیه را مشغول در تنش جدید با غرب می‌بیند، کارت فشار جدید اردوغان علیه پوتین و روسیه قلمداد شود. با اینکه روس‌ها در سوریه در قبال ترکیه نرمش و خامی نشان دادند و نسبت به دست‌اندازی ارضی ترکیه اغماض نموده‌اند، ولی اکنون روشن شده است که ترک‌ها در آستانه، ژست صلح و ثبات‌سازی در سوریه دارند، ولی همزمان بر سیاست توسعه‌طلبی ارضی و توهم تاریخی و عثمانی‌گری اصرار دارند و این رفتار ترکیه در قبال روسیه در لیبی و غرب آفریقا هم در حال افزایش است.

ترکیه همین روابط پیشرفته با روسیه را دستمایه چانه زنی با غرب قرار داده و در پایان یک ماراتن چندین ساله موافقت کنگره در مورد جنگنده‌های اف ۱۶ امریکایی را دریافت کرده‌اند. البته این رفتار ترک‌ها فقط به روابط با روسیه اختصاص ندارد و در بیش از هفت ماه جنگ وحشیانه صهیونیست‌ها و جنایات آن‌ها در غزه، هم ساکت و منفعل بودند و هم بخش مهمی از نیازمندی‌های گوناگون انرژی و مواد غذایی و فولاد را به بنادر صهیونیستی در مدیترانه رسانده‌اند، ولی اکنون که کار اسرائیل به نهایت خود نزدیک شده و پس از پرچمداری ایران با وعده صادق در غزه و فلسطین مانورهای سیاسی ترکیه نیز پررنگ شده است و برای امید بخشیدن به پروژه امریکایی برای پس از جنگ در غزه، دنبال نقش‌آفرینی و گره‌گشایی است، ولی علیه اسرائیل هم شعار می‌دهد.

شکاف‌های روسی-ترکی، به پروژه سپر هوایی اروپایی در مقابل روسیه و مشارکت ترکیه در این پروژه و عضویت سوئد و فنلاند در ناتو و امتیازخواهی ترکیه برای موافقت و همراهی، که پیام ضد امنیتی روشنی برای روسیه و پوتین در بر داشت، گسترش یافته است. به هر حال اردوغان باید در سال آینده به استقبال انتخابات ریاستی برود و زنگ خطر انتخابات پارلمانی و ناکامی اردوغان و حزب رفاه در آن و پیچیده‌تر شدن اوضاع اقتصادی ترکیه، که در تاریخ ترکیه بی‌سابقه است و می‌تواند یک پایان غم انگیز برای اردوغان و حزب حاکم باشد، توجیه روشنی در سیاست‌های سینوسی ترکیه ارزیابی می‌شود، ولی روسیه را در یک نقطه عطف در تحولات جنگ اوکراین به منازعه راهبردی با غرب و امریکا، با چالش روبه‌رو می‌کند. شاید تعویق معنادار سفر پوتین به ترکیه، یک تأمل دیرهنگام در سیاست خارجی روسیه در قبال ترکیه باشد که در انتخاب‌های سیاست خارجی گام‌های سست را تکرار نکند.

دیگر خبرها

  • وعده صادق امنیت ملی را به صورت جهشی ارتقا داد
  • حمله شبانه اوکراین به تاسیسات نفتی روسیه و مناطق مسکونی بلگورود
  • وعده صادق امنیت ملی ایران را به صورت جهشی ارتقا داد
  • تنش شدید میان روسیه و غرب درباره اعزام نیرو به اوکراین/ تصرف دو منطقه دیگر اوکراین توسط ارتش روسیه
  • دستگیری یک گروه در هند به اتهام جذب نیرو برای روسیه
  • تبریک بشار اسد به پوتین
  • مسکو در بزنگاه تصمیم درباره اردوغان
  • اردوغان: کارهای ناتمام‌ خود را در سوریه به پایان خواهیم رساند
  • دیدار اعضای گروه دوستی پارلمانی ترکیه با امیرعبداللهیان
  • «پوتین» به چین و ترکیه سفر می‌کند