Web Analytics Made Easy - Statcounter

سفیر سابق ایران در طرابلس معتقد است آتش بس در لیبی ممکن است به ازسرگیری صادرات نفت این کشور منجر شود تا از این طریق مشکل دولت‌های شرق و غرب لیبی حل شود و این درحالی است که بازیگران مختلف به صورت دوگانه منافع متضادی در لیبی دارند. - اخبار بین الملل -

«حسین اکبری»  در گفت‌وگو با خبرنگار بین‌الملل خبرگزاری تسنیم با اشاره به برقراری آتش بس در جنگ داخلی لیبی درباره پایداری یا موقت بودن این آتش بس گفت: سرت و الجفره جزء مناطق حساس و مهم لیبی محسوب می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اکنون نیروهای وابسته به ژنرال خلیفه حفتر و نظامیان وابسته به دولت وفاق ملی در این منطقه متمرکز شده‌اند. سرت و الجفر درحد فاصل دولت‌های شرق و غرب لیبی قرار دارد. از آنجایی که تمام نفت لیبی از خلیج سرت به خارج از این کشور صادر می‌شود، وقتی که در اثر جنگ فعالیت این منطقه مختل شود، اقتصاد لیبی کاملا دچار ایستایی می‌شود اما هنگامی که این منطقه فعال است و نفت و گاز لیبی صادر می‌شود، درآمد حاصله از فروش آنها به بانک مرکزی این کشور واریز و از آنجا در اقتصاد لیبی تزریق و میان دولت‎های شرق و غرب تقسیم می‌شود.

سفیر سابق ایران در لیبی با اشاره به حمایت ترکیه از دولت وفاق ملی و تصمیم این دولت برای آزاد سازی سرت و الجفره از تصرف نیروهای وابسته به حفتر گفت: دولت طرابلس، ترکیه  و قطر این تهدید ( آزاد سازی سرت و الجفره ) را کردند  و طرف مقابل ( دولت شرق و حفتر) آن را پذیرفتند که در این منطقه یک جوری آتش بس شود تا در سایه آن بتوانند با یکدیگر درباره دولت آینده لیبی مذاکرات سیاسی انجام دهند.

وی با بیان اینکه پس از سرنگونی نظام معمر قذافی به جای مردم لیبی دوجبهه قدرتمند در این کشور دارند تصمیم گیری می‌کنند، اظهار داشت: یکی دولت طرابلس است که مورد حمایت ترکیه ، قطر، آمریکا و انگلیس قرار دارد. این دولت به نوعی معروف به دولت اخوانی است. از دولت شرق هم مصر، امارات، عربستان ، فرانسه و روسیه حمایت می‌کنند. دولت طرابلس با حامیانش در یک طرف و دولت شرق با متحدانش در سوی دیگر قرار دارند. هرکدام از طرف‌ها منافع خود را دنبال می‌کنند زیرا لیبی یک کشور ثروتمند است که می‌تواند منافع خوبی برای دیگران داشته باشد. ضمن اینکه یک دعوای تاریخی بین آمریکا و فرانسه وجود دارد. پاریس مدعی است که آفریقا حوزه تاریخی فرانسه است و آمریکا می‌گوید لیبی قبل از قذافی مهم ترین پایگاه واشنگتن در آفریقا بوده و این درحالی است که ترکیه خودش را با جریان ( اخوانی ) در لیبی همسو می‌‎داند و منافع اقتصادی خوبی در گذشته در این کشور داشته است و قطر هم به اعتبار ترکیه در تحولات لیبی ورود پیدا کرده‌ است چرا که در جریان سرنگونی معمر قذافی اینها نقش داشته‌اند .

لیبی|واکنش حفتر به آتش‌بس و طرح السراج/ اتهام مجدد به ترکیه

این دیپلمات سابق ایران جبهه یا جریان مقابل  دولت طرابلس را ضد اخوانی خواند و گفت: در این جبهه عربستان، امارات و مصر قرار دارند. یعنی در تحولات لیبی جبهه اخوانی و ضد اخوانی به یک نوعی مطرح است، هم جبهه دولت‌های شرق و غرب مطرح هستند ، در همین حال ، تضادی بین اروپا، فرانسه و آمریکا مطرح است و می‌توان گفت یک نوع تضادی میان قدرت‌های منطقه‌ای وجود دارد. مثلا مصر به دنبال به دست آوردن منافع از دولت شرق است. تونس هم یک منافعی از جانب دولت طرابلس دارد. درحقیقت، چند بازیگر مختلف به صورت دوگانه منافع متضادی در لیبی  دارند. بنابراین،  جایی برای مردم لیبی باقی نمی‌ماند تا آنان بخواهند خودشان به تنهایی تصمیم بگیرند . این آتش بسی که در لیبی شده بیشتر تضمین کننده صادرات نفتی است که بتواند اقتصاد لیبی را تامین کند.

وی در پاسخ به این سوال"  با توجه به اینکه ژنرال حفتر به طور تلویحی آتش بس را نپذیرفته اما رئیس پارلمان لیبی مستقر در شرق این کشور از برقراری آتش بس استقبال کرده‌ است،  شما علت این اختلاف در اردوگاه شرق را در چه می‌دانید؟ " گفت: عقیله صالح معتقد است که من رئیس پارلمانی هستم که مردم انتخاب کرده‌اند و در شرق لیبی من بالاترین مقام حکومتی هستم اما ژنرال حفتر می‌گوید بنده قدرت نظامی در اختیار دارم، اگر من نباشم نیروهای دولت وفاق ملی شما را دستگیر خواهند کرد لذا بنده بالاترین مقام در شرق لیبی هستم. عقیله صالح می‌گوید اگرمن نباشم شما هویت بین‌المللی ندارید. این اختلافات قبلا هم وجود داشته منتها به صورت پنهان بوده و اکنون علنی شده‌ است.

این کارشناس تحولات شمال آفریقا با بیان اینکه سرت منطقه حساسی است و دست هریک از طرف‌های متخاصم باشد دولت آینده لیبی را در اختیار خواهد داشت، گفت: عقیله صالح معتقد است مسئله سرت را می‌توان با مذاکرات سیاسی حل  و فصل کرد اما حفتر می‌گوید من با قدرت نظامی مشکل را حل می‌کنم . یعنی نگاه عقیله صالح حل از طریق توافقات سیاسی است و نگاه حفتر حل مشکل با قدرت نظامی است . این درحالی است که حفتر حدود 2 سال است که برای تصرف غرب لیبی اقدام به حمله گسترده‌ای کرده ولی تاکنون موفق نشده‌ است. مخالفان او می‌گویند تو رفتی و تجربه کردی به جایی نرسیدی و ما الان نمی‌توانیم به تو اعتماد کنیم و افراد بیشتری کشته شوند.

وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی براینکه " بیش از برقراری این آتش بس، آمریکا خواستار خلع سلاح در منطقه سرت و الجفره ، برقراری آتش بس و از سرگیری صادرات نفت و گاز در لیبی شد ه بود. فایز السراج نیز همین محورها را در طرح اخیر خود ارائه کرد. برخی معتقدند اصل درگیری در لیبی اختلافاتی است که آمریکا و روسیه در حوزه نفت لیبی دارند. نظر شما در این زمینه چیست؟ " اظهار داشت: بنده قبلا عرض کردم، دولت طرابلس مورد حمایت آمریکا، انگلیس، ترکیه و قطراست و دولت شرق هم از حمایت فرانسه، روسیه، عربستان، امارات ، مصر برخوردار است . به نظر من در تحولات لیبی بیش از اینکه بحث روسیه و آمریکا باشد، از لحاظ تاریخی بحث آمریکا و فرانسه مطرح است. فرانسوی‌ها معتقدند که آفریقا برای آنان است. آمریکایی‌ها می گویند قبل از قذافی بزرگترین پایگاه آمریکا در آفریقا در لیبی قرار داشته‌است. روسیه اخیرا به دولت شرق لیبی و حفتر پیوسته‌ است ولی فرانسوی‌ها و آن جریان طرف مقابل در این چند سال همگی در تحولات لیبی حضور داشته‌اند لذا روسیه به تازگی اعلام کرده‌ است که با برقراری آتش بس در لیبی مخالف نیست. یعنی روسیه با آمریکا در لیبی نمی‌جنگد بلکه حضورش در تحولات لیبی به خاطر یک سری منفعت‌هایی است که در بازیگری برای خودش حفظ کند. روسیه نیازی به نفت لیبی ندارد ولی از آنجایی که ارتش لیبی یک ارتش شرقی بوده و قذافی وابسته بوده اینها برای مسکو یک صبغه تاریخی به وجود آورده‌ است. به همین دلیل، روسیه در لیبی مدعی است که یک عمق تاریخی در این کشور دارد. به هرحال بنده معتقدم،از آنجایی که لیبی موقعیت مهمی دارد هر کشوری تلاش می‌کند که یک سهمی از سفره لیبی داشته باشد.

وی درباره سرنوشت آتش بس کنونی در لیبی گفت: این آتش بس ممکن است به از سرگیری صادرات نفت لیبی منجر شود تا از این طریق مشکل دو طرف ( دولت های شرق و غرب لیبی ) گردد. وقتی که رئیس پارلمان لیبی از برقراری آتش بس حمایت می‌کند، به خوبی می‌داند، اگر نفت به فروش نرود لیبیایی‌ها نان برای خوردن ندارند اما حفتر که می‌گوید با راهکار نظامی مشکل را حل خواهد کرد. به هرحال، این یک نوع شکست برای حفتر است که در منطقه‌ای که حضور دارد، بیایند خلع سلاحش بکنند. نهایت قضیه این است که آتش بس ممکن است، مدتی ادامه داشته باشد اما در جاهای دیگر جنگ همچنان شعله ور باشد، فقط در این نقطه ( سرت و الجفره ) است که می‌گویند باید خلع سلاح شوند و در جاهای دیگر بروند باهم بجنگند. این معنایش آتش بس کامل نیست بلکه این آتش بس در یک نقطه‌ای برای از سرگیری صادرات نفت است.

چرا ترکیه در مورد آتش بس لیبی ساکت است؟/ اردوغان: ناو هواپیمابر ملی بسازیمنشریات ترکیه|آتش‌بس شکننده در لیبی/ بتن‌ریزی، دلیل اصلی سیلاب‌ها

انتهای پیام/

R7969/P/S8,88/CT3 بیشتر بخوانید... چرا ترکیه در مورد آتش بس لیبی ساکت است؟/ اردوغان: ناو هواپیمابر ملی بسازیم آیا آتش بس در لیبی به جنگ در این کشور پایان خواهد داد؟ قیمت ارز و طلا لیگ ایران و جهان بیشتر بخوانید... چرا ترکیه در مورد آتش بس لیبی ساکت است؟/ اردوغان: ناو هواپیمابر ملی بسازیم آیا آتش بس در لیبی به جنگ در این کشور پایان خواهد داد؟ پربیننده‌ترین اخبار بین الملل ۱ ترامپ در تگزاس حالت فوق‌العاده اعلام کرد ۲ وزیر دفاع یمن: مرحله آینده جنگ برای عربستان دردناک خواهد بود ۳ برایان هوک: چین با رأی ندادن علیه ایران به امنیت اسرائیل آسیب زد ۴ لبنان | از کشف ۷۹ کانتینر مواد خطرناک در بندر تا تلاش برای کاهش پیامدهای روانی انفجار بر مردم ۵ وعده پوتین به لوکاشنکو: بلاروس نخستین کشور دریافت کننده واکسن کرونای روسیه است ۶ مصاحبه|معاون حزب رفاه جدید ترکیه: توافق اسرائیل و امارات تداوم نخواهد داشت/ «استراتژی احاطه» علیه تهران و آنکارا ۷ وزیر دفاع روسیه از انعقاد قراردادهای تسلیحاتی بزرگ برای ارتش خبر داد ۸ پیشنهاد به دولت برای موضع فعال در سفر مدیرکل آژانس اتمی/ برخی از نظارت‌های آژانس را پیش چشم گروسی تعطیل کنید مهمترین اخبار بین الملل صالحی: فصل نوینی از همکاری‌های ایران و آژانس آغاز می‌شود/ گروسی: یکی از بزرگترین همکاری‌ها را در خصوص بازرسی‌ها با ایران داریم مصاحبه|معاون حزب رفاه جدید ترکیه: توافق اسرائیل و امارات تداوم نخواهد داشت/ «استراتژی احاطه» علیه تهران و آنکارا گزارش| پامپئو در سودان به دنبال چیست؟ گزارش|چرا اردوغان پاسخ بایدن را به نرمی داد؟ مهمترین اخبار تسنیم وزیر دفاع: به پیشرفت‌های خوبی در حوزه ضدکروز دست یافته‌ایم/ تجهیز شناورها به سیستم‌های جدید پدافند هوایی مصاحبه|معاون حزب رفاه جدید ترکیه: توافق اسرائیل و امارات تداوم نخواهد داشت/ «استراتژی احاطه» علیه تهران و آنکارا جنگ خاموش ــ ۲۲| صادرات گاز در اولویت دولت تدبیر و امید نیست آخرین آمار کرونا در ایران| فوت ۱۲۵ بیمار در ۲۴ ساعت گذشته رشد موالید برای چهارمین سال متوالی منفی شد درباره ما ارتباط با ما آرشیو اخبار پیوندها بازار پربیننده‌ترین اخبار قیمت ارز و طلا لیگ ایران و جهان ما را دنبال کنید: RSS اینستاگرام توییتر فیسبوک   آپارات   بیسفون   سروش   ویسپی   آی‌گپ
All Content by Tasnim News Agency is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.

منبع: تسنیم

کلیدواژه: دولت های شرق و غرب تحولات لیبی برقراری آتش بس آتش بس در لیبی سرت و الجفره دولت طرابلس عقیله صالح صادرات نفت سابق ایران آتش بس بین الملل دولت شرق نفت لیبی غرب لیبی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۰۸۸۶۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ازسرگیری تجارت ایران و سریلانکا/ پیشنهاد برقراری تجارت ترجیحی

به گزارش خبرگزاری مهر، هادی طالبیان مقدم، تهاتر پول نفت ایران با چای سریلانکا، زمینه‌ای برای از سرگیری مبادلات تجاری بین دو کشور دانست و گفت: تحریم‌های ظالمانه علیه ایران با مشکلات مالی و عدم ایفای تعهدات مالی سریلانکا مصادف شد از این‌رو از چندی پیش ساز و کارهای مختلفی برای وصول مطالبات معوقه حاصل از فروش نفت خام ایران به سریلانکا پیگیری و دنبال شد تا اینکه در نهایت در سال گذشته تهاتر چای با پول نفت در دستور کار دو کشور قرار گرفت.

بنا به اظهارات وی؛ ایران در پروژه «اوما اویا» (پروژه سدسازی و تونل‌سازی در سریلانکا) نقش کلیدی ایفا کرد و این موضوع خاطره خوبی از ایرانیان در ذهن سریلانکایی‌ها ایجاد کرد؛ در این پروژه انتقال فناوری، عملیات مهندسی، ساخت، نصب، راه‌اندازی و… توسط ایرانی‌ها انجام شد. هرچند پیش از این نیز شرکت‌های دیگری از ایران در زمینه برق‌رسانی به روستاهای زیادی از این کشور نقش مهمی داشته‌اند.

طالبیان مقدم با اشاره به سفر هیأت بلندپایه دولتی سریلانکا به ایران، تصریح کرد: ماهیندا آماراویرا وزیر کشاورزی و زراعت سریلانکا، در سفر به ایران با مقامات دولتی و بخش خصوصی ایران از جمله وزیر جهاد کشاورزی و وزیر صمت دیدار و گفت‌وگو کرد.

به گفته مدیرکل دفتر شبه قاره هند سازمان توسعه تجارت ایران؛ وزیر کشاورزی سریلانکا از چند مزرعه نمونه ایرانی مانند مزرعه پرورش قارچ، توت فرنگی، کارخانه‌های لبنیات و دامداری‌های ایرانی بازدید و در زمینه همکاری‌های دوجانبه با ایرانیان تبادل نظر کرد.

همچنین وی در همایش مشترکی که با همکاری اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران، معاونت ماشین آلات و تجهیزات وزارت صمت، و دفتر شبه قاره هند (آسیای جنوبی) سازمان توسعه تجارت برگزار شد نیز شرکت کرد و در پایان جلسه به پرسش‌های تجار ایرانی و خارجی حاضر در جلسه پاسخ داد.

این مقام مسؤول با اشاره به بازدید وزیر کشاورزی سریلانکا و هیأتی از تجار سریلانکایی از ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران (ایران اکسپو ۲۰۲۴)، تصریح کرد: دستاوردهای حضور وی در ایران را می‌توان در موارد زیر خلاصه کرد؛ ملاقات با مقامات رسمی، تبادل نظر و جمع‌بندی در خصوص احیای کمیته تجاری مشترک دو کشور، پیگیری تشکیل کمیسیون اقتصادی مشترک، برگزاری نمایشگاه‌های مشترک، تبادل هیأت‌های تجاری، آموزش تجار و صنعتگران، تاکید و تأیید بر استفاده از ظرفیت‌های شیلات، ماهی‌های تزئینی، میوه‌های استوایی، سنگ‌های قیمتی، توتون و تنباکو و برندسازی مشترک، گردشگری سلامت، مصالح ساختمانی و زیرساختی، فناوری اطلاعات و توسعه زیرساخت‌های مرتبط، انرژی، صدور خدمات فنی و مهندسی و غیره.

وی ادامه داد: استفاده از ظرفیت گذر راه (کریدور) جنوب- شمال از مسیر چابهار به آسیای میانه نیز مورد اشاره و تاکید طرفین قرار گرفت.

طالبیان مقدم با تاکید بر لزوم توسعه صادرات ماشین‌آلات کشاورزی به سریلانکا، افزود: ایران ظرفیت خوبی در تولید کمباین، تراکتور، کودهای شیمیایی، هوشمندسازی گلخانه‌های صنعتی، اصلاح و بهبود بذر دارد و سریلانکایی‌ها نیز خواهان بهره‌گیری از این توان هستند؛ همچنین در این سفر پیشنهاد موافقت‌نامه و فعال‌سازی تجارت ترجیحی بین دو کشور و راه‌اندازی خط هوایی مستقیم نیز مطرح شد.

به گفته وی؛ دو طرف بر لزوم ارتباط پولی و بانکی و راههای انتقال پول تاکید و اتفاق نظر داشتند. همچنین طرفین توافق کردند عدد تجارت دو کشور را در بازه زمانی ۵ ساله حداقل ۲ برابر افزایش بدهند؛ به نظر می‌رسد سریلانکا دروازه ورود ایران به شرق آسیا و ایران دروازه ورود به غرب و آسیای غربی برای سریلانکا است.

کد خبر 6100581 سمیه رسولی

دیگر خبرها

  • کاپیتان اسبق استقلال: حجت کریمی نبود، نکونام هم نبود / به بازیکن منشوری گفتند علیه مدیر سابق باشگاه مصاحبه کند!
  • پیشنهاد ایران به روسیه برای ایجاد کریدور گازی
  • ازسرگیری تجارت ایران و سریلانکا/ پیشنهاد برقراری تجارت ترجیحی
  • سفیر کشورمان در روسیه با امیرعبداللهیان دیدار کرد
  • گزارش سفیر ایران در روسیه به امیرعبداللهیان
  • دیدار سفیر ایران در روسیه با امیرعبداللهیان
  • زاخارووا: حرف‌های ماکرون متحدان فرانسه را هم گیج کرده است!
  • پوتین: سرنوشت روسیه را ما خودمان و تنها خودمان تعیین خواهیم کرد
  • استقرار ده ها هزار نیروی نظامی روسیه در اطراف شهر راهبردی اوکراین
  • آلمان سفیر خود را از مسکو فرا می‌خواند